Over ons

Inkopen, sorteren, verpakken en wereldwijd exporteren van gebruikt textiel


Marbo Used Clothing is opgericht in 1985 en na de rennovatie in 2012 momenteel het meest geavanceerde sorteerbedrijf binnen de Boer Groep. Wij zijn gevestigd aan de Transitoweg op industrieterrein Moerdijk en onze
kernactiviteiten bestaan uit het inkopen, sorteren, verpakken en wereldwijd exporteren van gebruikt textiel. 

Marbo Used Clothing is een TÜV gecertificeerd sorteerbedrijf. Het sorteren is een intensief en fijnmazig proces en de bedrijfsvoering verloopt geheel volgens de maatstaven vastgelegd in de Beoordelingsgrondslag Gecertificeerd Sorteerproces. Het gebruikt textiel wordt per kilo ingekocht bij diverse Europese inzamel-bedrijven die vaak samenwerken met goede doelen en aangeleverd bij Marbo Used Clothing . 

In de productieloods wordt het textiel in een aantal stappen op basis van conditie en materiaal gesorteerd. De gesorteerde producten worden naar gelang de kwaliteit verpakt in plastic zakken, kapzakken of geperst in balen. Vervolgens wordt het wereldwijd geëxporteerd.

 

Feiten & cijfers

De sorteercapaciteit bij Marbo Recycling is 50-55 ton per dag en in het hoogseizoen bieden wij werkgelegenheid aan ruim 50 productiemedewerkers. 

Kernactiviteiten

 

Inkopen
Textiel wordt per kilo aangekocht.

Sorteren
Het textiel doorloopt 2 verschillende selectiefases; voorsortering en nasortering.

Verpakken
De producten worden verpakt in plastic zakken, kapzakken, 
of geperst in balen.

Exporteren
Het gereed product wordt 
wereldwijd geëxporteerd.